Az egy főre eső, kinyílt szemű, nemzeti gondolkodású honpolgárok száma még meg is többszöröződött. Nemzeti könyvesboltok is szép számban ütötték fel fejüket, az ország, a főváros különböző pontjain. Azonban kevesebb, jóval kevesebb a könyvre szánt pénz a magyar háztartások zömében, mint akár 1-2 évvel ezelőtt. A piac is áthelyeződött, és igen, az internet…, a számítógép előtt lebonyolított vásárlás…

Amíg bírjuk, ellenállunk, tartjuk boltunkat itt, a Kálvin téren, hogy akik nem hajlandóak nyakukat az új idők igájába tenni, azok elböngészhessenek polcaink előtt, beszélgetve a világ dolgairól…

Kertelés nélkül: El kell jutnunk leendő Vásárlóinkhoz. Élővé kell tenni a virtualitást, ahogy lehet. Valahogyan pótolni kell, valahogy be kell lopnunk a könyvesbolt szagát, a monitorba, éreznünk kell, mindkettőnknek, hogy ember vásárol embertől. És a boltos felől nézve is: Kiss Pista , Mikepércsről ne az 5872-es sorszámú tétel legyen a rendelő- listán, hanem az ember, aki szeret motorozni, két fia van, és a tavaly Pomázon nyaralt. (mint az öreg, rövidlátó hangya a Mosó Masában…) érezzük, hogy a vásárlási szokások változnak és a képlet egyszerű: ha vásárlóink nem jönnek be a boltba, akkor utánuk kell menni, oda, ahol mozognak, ahol vannak és megszólítani mindenkit, felajánlva mindenkinek, hogy itt vagyunk, fiatal magyar családként, akik nemcsak „szittya bizniszből” egyik kereskedésből váltottunk át a másikra, hanem ezt csináljuk, amióta a felnőttkorba léptünk ,mintegy 16 éve. Megszólítani a leendő magyart, leendő vásárlót, hogy értéket, hasznos portékát adok neked, magyar testvérem, szövetkezzünk egymással, egymásért.

Úgy gondoltuk, mivel nagyon sok magyarérzelmű könyvbarát, elhallgatott történelmünket ismerni akaró honfitársunk éli napi életét és tartja a kapcsolatot barátaival, bajtársaival, ismerőseivel Facebookon, mi is ezt a csatornát választjuk ahhoz, hogy létrejöjjön a kapocs olyanokkal, akik ugyanúgy fontosnak tartják a fentieket, mint mi, de amúgy sosem hallanának rólunk. Ebben a kapcsolatteremtésben szeretnénk kérni csoportunk jelenlegi és leendő tagjainak támogatását, a Hazai Gondolat – Az első nemzeti könyves blog olvasótáborát és nem utolsó sorban elégedett vásárlóinkat is.

Merünk nagyot álmodni, célunk hogy 2012 február 29.-re legalább 1000 főre nőjön virtuális, ámde személyes ismeretséggé alakítható Barátaink tábora a Facebookon. Természetesen nem leszünk hálátlanok, minden 50. csatlakozónk (legközelebb a 400. majd pedig 450, 500, 550 és így tovább ezerig) választhat magának könyvet maximum 5000 forint értékben a felnőtteknek szóló könyvek közül vagy amennyiben már van gyermek vagy gyermekek a családban (és reméljük vannak), választhat a gyermekkönyvek közül is, a két kategóriából összesen a maximum 5000 forint értékhatárig. A postaköltséget is mi álljuk, a nyerteseket pedig mindig Facebook üzenőfalunkon hirdetjük ki.

Amennyiben február 29.-re elérjük a kitűzött 1000 fős létszámot, extraként kisorsolunk egy 20.000 Ft értékű ajándékcsomagot is amely a következőket tartalmazza:

1. Gergely Éva: Erdélyi ízek

2. Fodor Sándor: Csipike

3. Schmidt Egon: A varázsszemüveg

4. Bakay Kornél: Történelemkönyv 6. osztályosoknak

5. Szabó György: Javasasszony unokája

6. Gr. Nádasdy Borbála: Zagolni zabad

7. Képes Krónika

8. Magyar Vadvirágmag Keverék

9. Magyar Gyógynövénymag Keverék

Ahhoz, hogy valaki 50.-ként a nyeremény boldog tulajdonosa legyen, komoly feltételeket nem szabunk, mindössze a következőket kell tenni:

1. Amennyiben nem csatlakozott még a Gyepűhöz, meg kell nyomni az oldal tetején látható TETSZIK gombot, ahogy az a képen is látható:

2. Facebook üzenőfalunkon a „toborzónk” felhívásának bejegyzése alatt a MEGOSZTÁS gombra kell nyomni, akár egy pár sor megjegyzést is írhat hozzá, ezzel ismerősei, barátai figyelmét is felhívja a Gyepűhöz történő csatlakozási lehetőségre és a nyereményjátékra.

Mindenkinek sok sikert kívánunk és ne feledjétek, amennyiben elérjük az ezer csatlakozót 2012. február 29.-ig, kisorsoljuk a főnyereményt is, addig is, minden 50. csatlakozó nyer! Találkozzunk Facebookon!