Dr. Drábik János (1938- ) jogász, közíró, újságíró és publicista, a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető programszerkesztője. Több mint egy tucat könyvet jelentetett meg, többségük politikai indíttatású témában született.

Drábik János bemutatja könyvében, azt a küzdelmet, ahogyan a szervezett közhatalom (a demokratikusan legitimált magyar állam) és a rejtőzködő, illegitim, de létező szervezett magánhatalom harcol azért, hogy kié legyen Magyarország, ki irányítsa a magyar államot. Ezen harc tétje nem a nemzeti vagyon, hisz ez már döntő részben a szervezett magánhatalomé, hanem a harc tétje a magyar nemzetállam. A magánhatalom célja az eladósodás hosszú távon való fenntartása is, Magyarország mielőbbi megszüntetése érdekében.

Drábik János véleménye szerint tehát szervezett magánhatalmak birtokolják a magyar államot, s eljött az ideje, hogy egy új alkotmánnyal megerősítsük a magyarság jogait az ősi Magyarországhoz hűen, de vajon van elég tudatos gondolkodó, aki támogatná ezt a kezdeményezést? Úgy véli a magyar állam megszilárdításában Orbán Viktor és az általa vezetett kormány szerepe történelmi jelentőségű. 2010-ben a posztkommunista hatalmi csoport elveszítette az irányítást a politikai szférában, így a politikai döntéshozatal a nemzeti elkötelezettségű középosztályhoz került, mely Drábik János véleménye szerint még rendelkezik azzal a fokú felkészültséggel és nemzettudattal, mely a magyar nemzet fennmaradásához szükséges érdekeket érvényesíteni képes, s ezen égető sorskérdések megoldásához hozzá is láttak.

A „Kié a magyar állam” című könyvében Drábik János rávilágít arra a mindenkit érintő és mindenki számára fájó kérdésre is, hogy miközben a magyar munka termelékenysége eléri a nyugat-európai munkaerő termelékenységének 70%-át, addig a magyar munkaerő átlagbére mindössze 20-30%-a a nyugat európai átlagbérnek, holott a magasabb bérek fizetőképes keresleti szintje mozgásba hozhatná az egész magyar gazdaságot.

Drábik János tehát „a szervezett magánhatalom látható és nem látható hálózatai egy országon belül és a nemzetközi kapcsolatok szintjén” kérdéskört boncolgatja „Kié a magyar állam” kötetében hazánk vonatkozásában. Előtérbe kerülnek a „magánhatalom működésének fontos intézményei, a nemzetközi pénz és korporációs oligarchia tulajdonában lévő multinacionális cégek, a központi bankok, a kereskedelmi bankok és biztosító intézetek hálózata, valamint az általuk létrehozott több ezer alapítvány” stb.

Drábik János szavaival zárnánk ezen írást: „A magyar nemzet csak akkor képes államát megtartani és a nemzet tragikus megosztottságát felszámolni, ha visszaveszi a pénzhatalmi világelittől pénzrendszere irányítását. Be kell tiltani a jövedelmek és vagyonok adóparadicsomokba való kimenekítését, hogy ne lehessen többé kivonni a közteherviselés alól. Ez nem a tőke szabad mozgását, hanem csak az adócsalás szabadságát korlátozná. Az Európai Unió egyik alapértékét az új vagyonos osztály arra használta, hogy 242 milliárd dollárt kivigyen az országból. A magyar nemzet és Európa érdekében be kell tiltani, hogy ezt az uniós „alapértéket” bűncselekmények legalizálására használják!”

Drábik János: Kié a magyar állam? c. könyve 15% kedvezménnyel kapható a Gyepűben!