Mi nem a legnagyobb (virtuálisan a legnagyobb!! azért nem mindegy….) nemzeti könyváruházként hirdetjük magunkat, nem a nemzeti szó mögé bújva próbálunk vevőkört teremteni. Mi ennél szerényebbek vagyunk, viszont cserébe konyítunk valamit ahhoz az irodalomhoz, amivel foglalkozunk. Boltunk 8 éve működik (túléltünk egy metróépítést, és a Kálvin tér teljes szétrombolását, sőt még egy gazdasági válságot is), mi magunk 15 éve tapossuk a nemzeti könyvterjesztés rögös talaját. Belelapozunk, igyekszünk elolvasni a könyveket, elbeszélgetünk vásárlóinkkal. Erre példa a Hazai Gondolat első nemzeti könyvesblog, azaz amit olvastok éppen,  és amelyben található Könyvmustrákat mi írjuk, nem összeollózzuk innen-onnan. Nálunk kizárólag a magyarsággal kapcsolatos irodalmat találjátok meg, és bár szeretjük Marquezt és Boris Viant is, nem vesszük fel a készletbe, mert nem tartozik ide. Nekünk nem az a cél, hogy mindent eladjunk, ami él és mozog, hanem a vásárló idejét nem rabolva olyan kínálatot hozzunk létre, amelyben a magyarsággal kapcsolatos irodalmat találja meg érthetően rendszerezve. Ez az elsődleges célunk, hogy mindenki, aki hozzánk téved, tudja és lássa, hogy nálunk könnyen megtalálja, amit keres még akkor is, ha nem célzottan keres, hanem böngész.

Lássuk, mit találtok nálunk: először is: könyveket. A következő kategóriákban böngészhettek: őstörténet, ismeretterjesztő, aktuálpolitika, Trianontól napjainkig, mesék, szépirodalom. Ha mondjuk a Szent Koronáról kerestek könyveket, akkor az Őstörténeten belül keresgéljetek. Ha a néprajz érdekel, akkor az Ismeretterjesztőn belül. A Mesékhez tettük a társasjátékokat, a meséket meg korosztályokra bontottuk, nem témákra (pl. versikék, mondókák, népmesék stb) mert tapasztalataink alapján az emberek többsége a gyermek életkorát emlegetve keres “valamit, ami a kicsinek-nagynak való”.

Szóval használjátok bátran a szűkítési feltételeket egy-egy kategórián belül a baloldali oszlopban, mert ezekkel hosszú keresgéléseket spóroltok meg magatoknak.

Persze nemcsak könyveket tudtok vásárolni nálunk baráti áron, hanem pl. zászlókat, pólókat, matricákat, sőt tarsolyokat,kiegészítőket is.  Ezekben a kategóriákban egyelőre nincs sok termék, de bővülünk folyamatosan, úgyhogy érdemes visszatérni. A Könyvturi kategóriában olyan könyveket rakunk fel, amelyek kicsit kopottabbak, mert kirakatban voltak, vagy vásáron “elgyötrődtek”, de van köztük olyan is, ami vadiúj, csak régebben adták ki.

A Facebook felhasználóitól örömmel vesszük, ha a jobboldalon található rajongói dobozon keresztül csatlakoznak hozzánk! Nyomjatok a Tetszik-re ha tetszünk :)

Remélem, jólesik majd szétnézni nálunk, kérdezzetek bátran, olvasgassátok a blogot, szóljatok hozzá a bejegyzésekhez!