Jövőbe vetett hit, rendezettség, jó ízlés, kiegyensúlyozottság és tisztaság köszön vissza ezekről az antik lapokról, amelyek sérülékenységük ellenére szerencsésen túlélték a világháborúkat is. Az antik felvételeket Balázs D. Attila, az Erdély Anno 1895–1944 album szerzője válogatta, és ő írt frappáns leíró szövegeket is hozzájuk, melyek angolul is olvashatóak, így a naptár bátran ajánlható és ajándékozható külföldi ismerőseinknek is.

Erdély anno hátlap

Erdély anno hátlap

A lapokon barangolhatunk Székelyudvarhely, Lugos, Élesd, Málnásfürdő és Zalatna régi utcáin, Nagyszeben, Marosvásárhely, Arad, Kolozsvár és Szatmárnémeti terein, a tág értelemben vett Erdély hegyvidéki és al-dunai tájain, de még a békebeli nagyváradi pályaudvaron is.

Erdély anno naptár

Erdély anno naptár

Az Erdély Anno jubileumi kiadásának címlapját egy 1915-ből származó nagyszebeni képeslap díszíti, de a 2010-es első megjelenés óta már Kolozsvár, Nagyvárad és Arad is szerepelt a borítón. A falinaptár a kerek évforduló miatt nagyobb, 30×30 cm-es méretben jelent meg párjával, a történelmi Magyarország egyéb tájait is bemutató Nagy Magyarország Annoval együtt. A régi felvételek ellensúlyaként megjelent a kiadó Erdély naptára is, amelyben Balázs D. Attila, Orbán Enikő és Orbán József Gábor fotóin keresztül tárulnak fel Erdély ismert és eldugott zugai.