Még nem késő elvetni a virágmagokat, amennyiben azt szeretnénk, hogy kertünkben vagy balkonládánkban a megszokott virágoktól eltérően vadvirágok vagy gyógynövények virítsanak.

A magkeverékek ötletgazdája most újabb két csomaggal örvendezteti meg az érdeklődőket: a Magyar Kékvirág Magkeverékkel és a Magyar Búzavirág-Pipacs Maggal.

A kékvirág magkeverék Magyarországról származó egynyári, kétnyári és évelő virágokat tartalmaz. Többségében szárazságtűrő, fénykedvelő fajok. A csomagolás kékfestő arculata utal az elmúlt évszázadok magyar népviseletében és a lakástextíliák körében jelentős szerepet játszó színmintázási eljárásra.

Magyar Kékvirág Magkeverék

A kékvirág magkeverék összetétele: kék búzavirág, mezei szarkaláb, keleti szarkaláb, évelő len, mezei katáng, parlagi nefelejcs, mezei zsálya, baracklevelű harangvirág, levendula, kerti izsóp, macskafarkú veronika.

A kék búzavirág és mezei pipacs Magyarországon honos egynyári vadvirágok. A búzavirág jó méhlegelő, és mutatós vágott virág. A pipacs virágos rétek tűzpiros ékessége. Virágjaik gyógynövényként is hasznosíthatók. A két faj magjai külön csomagban 0,5 gr-os kiszerelésben, a dísztasakban találhatók. Kerti és balkonládás vetésre is alkalmasak.

Magyar Búzavirág-Pipacs Mag

Magyar Búzavirág-Pipacs Mag

A négyféle magkeverék megvásárolható a Gyepűben!