Az úgynevezett rendszerváltással megszűntek azok a táborozási lehetőségek, mely a gyermekeknek és a fiataloknak a nyári vakációt hasznossá és tartalmassá tették. Hiányoztak azok a táborok, ahol gyermekeink a közösségi élet alapvető és elengedhetetlenül fontos szabályait megtanulhatják. Ennek következtében, már fiatal korban kezdett kialakulni a „saját pecsenye sütögetése” és a másikkal való nem törődés. A tábor szervezői úgy gondolták, hogy ezt a folyamatot meg kell állítani, hiszen így mi lesz gyermekeinkből? Nem voltak olyan lehetőségek, ahol a fiatalok és szüleik őseink életét és kultúráját megismerhették. Azok a táborok hiányoztak, ahol a hasonló gondolkozású családok megismerhetik egymást. Ekkor született meg a táboroztatás gondolata.

Tábor célja:

A szervezők célja az volt, hogy egy olyan tábort szervezzenek, ahol azon túl, hogy jól érzik magukat a családok, a gyerekek ismerjék meg, hogy honnét jöttünk, mi a gyökerünk és büszkék legyenek arra, hogy magyarok vagyunk. Lássák azt a gyerekek, ha egymásért és nem egymás ellen vagyunk, akkor sokkal nagyobb teljesítményre vagyunk képesek. Nem az a fontos, hogy valaki a célba érjen, ha nem az, hogy a célt együtt érjük el. Ebben a szellemiségben 2010 nyarán megszervezték az első táborukat.

Tábor programja:

A szervezők olyan programot igyekeztek összeállítani, mely a tábor lakókat szórakoztatta és tanította.

Ennek nyomán a táborlakók nagyokat kirándultak, kézműveskedtek és gyakorolták az ősi harc művészet, a baranta elemeit is (botharc, szablyavívás, birkózás, ostor használat, íjászat). Számháborúztak, sokat fürödtek a tábor területén átfolyó patakban és minden nap reggeli tornáztak. De nemcsak fizikai, hanem szellemi táplálékról is gondoskodtak a tábor szervezői. A gyerekek tanultak a gyógynövényekről, a kövekről és az állatokról. A táborban tanultakról szellemi és ügyességi vetélkedők keretében adtak számot a résztvevők. Megtanulták és gyakorolták a közösségi élet szabályait.

Az idei Hunnia táborról:
2013. július 28 és augusztus 4-e között Szobon, a Malomvölgyben
(Szob, Malomvölgyi telep 09/22 hrsz) ismét életre keltik ősi hagyományainkat egy 8 napos családi- és gyermektábor keretében.

Elszállásolás 4 ágyas faházikókban,
napi háromszori étkezéssel,
szervezett közös programokkal.

Jelentkezési határidő: 2013. június 30.
Bővebb információ: garami@vnet.hu vagy
06/70-605-2379 telefonszámon lehet.
Tartalmas időtöltést!