Íme az EMBER VÉLEMÉNYE:

Régóta “szemezgettem” a Színia által írt könyvekkel, mert a hátoldalukon lévő ajánlóban mindig találtam egy-két érdekes gondolatot. A Boldogasszony nevében, alcím: Ősi magyar női titkok könyvet amikor megkaptuk, gondoltam, nem húzom már tovább a dolgot, elolvasom, hiszen naná, hogy érdekel a női lélek annál is inkább, hogy 16éve élek együtt egy nagyon női lélekkel :), akit még ennyi év után is sokszor nehéz megfejteni.

Amúgy ügyes alcím, – nagyon ügyes, ahogy az öreg zsidó mondaná.

Mindenesetre egy nagyon érdekes, hasznos, szemnyitogató és gondolatébresztő könyv.

Hasznos, mert elolvasása után megtudunk olyan lényeges részleteket az egykori női-férfi világról, világképről, ami segítségével megfelelő, méltó helyre tudjuk tenni életünk párját, és a fennmaradó ellenkező neműeket- és fordítva is , persze. Pl. az apás szülésről eddig másképp vélekedtem, de….

A könyv szócikkekre bontva egy-egy hosszabb mondattal mutat meg nekünk olyan dolgokat, amelyeket esetleg tudunk, de így összeszedve igencsak hasznos, hogy megpróbáljuk visszahelyezni magunkat egy olyan rendszerbe -nevezzük organikusnak, azaz természetesnek, ahova, ha sokan visszakerülnek, megváltozik a magyar világ, így alulról embertől emberig.

A könyv beszél a természetes, egészséges étkezésről, szülésről, házasságon kívüli gyermekvállalásról. Vallásról és pénzről, a házról -magyar házról (erről bővebben A magyar ház mágikus titkában ír) a népi gyógyításról, sok-sok mindenről.

A könyv gyakorlatilag egy gondolkodó, világosodást kereső nő gondolatai a tudatos embert foglalkoztató, érintő sarkalatos kérdésekről.

Íme az ASSZONY VÉLEMÉNYE:

Kb. együltő helyemben végigolvastam  Színia könyvét.

Az eleje valóban a nőkről szól, de a könyv kb fele minden egyébről. Úgyhogy ügyes húzás az alcím adás, de megbocsátjuk neki, mert olyan érdekesen és érthetően magyarázza a világ történéseit, hogy aki eddig elment az ezotéria vagy a spiritualizmus mellett, azt is meg tudja fogni.

Nőként olvasni a könyvet azért is volt érdekes, mert meggyőz arról, hogy micsoda erő rejlik egy nőben, mivel  a szülés  mint Beavatás a nők kiváltsága. Én hirtelen olyan boldog és büszke lettem arra, hogy világra tudtam hozni saját erőmből egy embert, átélhettem ezt a csodát, mert tényleg az, és valakivel, akit nagyon szeretek együtt teremteni voltunk képesek, megkaptuk ezt a lehetőséget, hogy erre a világra teremtsünk egy lelket. Ez olyan izgalmas! Így írja le Színia: ” a nő, az anya materializál, mert a szellemi erőt- egy lelket- testté, élő anyaggá épít, és a testet világra hozza! Ez a legmagasabb szintű beavatás, a teremtés.  A nő a befogadó erő, a férfi a nemző erő, és együtt teremtenek, egymás nélkül nem megy.”  Ezt mondjuk, a hímsoviniszta férfiak orra alá lehetne -kellene dörgölni…

Szóval másképp néztem az emberemre, másképp tekintettem magamra. A könyv kihangsúlyozza a férfi, de főleg a női szerepeket, és tényleg nincs mit csodálkozni, hogy ide jutottunk, ha ezek keverednek a mai világban. És mindig oda kanyarodunk vissza, hogy a régiek tudtak valamit!

A vallásról, Istenről külön fejezet található a könyvben, és az tetszett benne, hogy szavakba önti a gondolataimat erről a témáról. Teszi mindezt oly módon, hogy még egy ateistát is meggyőzne!

Ebben a széthúzó, mindenhonnan hamis illúziókkal tarkított világban szinte gyógyír a léleknek egy ilyen könyv, érdemes többször átolvasni!

Ha tetszett ez a rövid kis ismertető, megtaláljátok a könyvet a Gyepű – Nemzeti Könyvek Boltja webáruházban, természetesen baráti áron!